Merre tovább...

  • Sziasztok,


    gondolom nem csak én vagyok az, akinek elege lett abból, hogy biztonsági résektől roskadozó szervereket üzemeltessen és már nem tudok hinni abban, hogy akár ezt a projektet, vagy akár egy új projekt keretében ezt tovább lehessen vinni.

    Félreértés ne essék én hálás vagyok Laurentnek és azoknak a fejlesztőknek, akik az elmúlt években egy elég rugalmasan alakítható, alapvetően átgondolt eszközt adtak a kezünkbe, de azt is látnunk kell, hogy nekik is van életük, családjuk, munkájuk, jobb és rosszabb napjaik és ők is csak emberek.


    Szétnéztem, hogy milyen ingyenes megoldások vannak és milyen fizetősek és végül feladtam az ingyenes vonalat, egyszerűen az összes projekt látszólag hasonló gondokkal küzd, ami azt gondolom, hogy érthető.


    Tavaly kezdtem el tesztelgetni az ionos.co.uk szolgáltatását - ami nem keverendő a magyarral, akik a lengyel ionos termékét árulják - és nekem az elmúlt 5 hónap fényében azt kell mondanom, hogy határozottan bevállt a dolog. Áttértem a fizikai szerverekről a VPS-ekre, amelyeket üveggyöngyökért adnak és van rajtuk Plesk is ebben az árban, már amennyiben azt a telepítést válassza ki az ember. Az első szervert 5 hónapja indítottam, nagyon stabil, a terhelést jól osztják szét, nem szoktam olyan frusztráló dolgokkal szembesülni, hogy másik VPS lenyalná az erőforrásokat és hasonló itthon előforduló problémákkal, szóval határozottan csak ajánlani tudom mindenkinek ezt az irányt.


    Amennyiben más is elindult valamilyen irányba és megosztaná velünk azt megköszönöm, hátha tanulunk valamit egymás tapasztalataiból. :)

    OS: Debian Buster

    i-MSCP: GIT 1.5.3-maintenance branch

  • Kika

    Changed the title of the thread from “Merre tovább..” to “Merre tovább...”.
  • Pár dolog, amit érdemes tudni a fenti szolgáltatóról:

    • Chat support csak munkaidőben van, ezen kívül viszont kulturalt telefon support van 7/24, segítőkészek, türelmesek, már volt rá szükségem.
    • A szerverek olcsók, de a backup tárhely drága hosszutávú mentesekre, viszont van náluk HiDrive is, ami szintén olcsó, 2TB 20GBP. Én ezt használom hosszutávú backupra, illetve mellette szerintem ajánlott egy komplett szerver mentés is, ha esetleg fejreállna egy frissítés után.
    • FTP / sFTP csak a 2TB-os HiDrive-on érhető el, az olcsóbbon ki van kapcsolva, szóval Plesk-ből történő mentéshez mindenképpen ezt kell megvenni.
    • 25-ös kimenő port alapból le van tiltva, ezt csak a support tudja engedélyezni, nekem 5 perc alatt megvolt.
    • a bejövő levelező portokat az Ionos felületén a subscriptions részben a tűzfalon lehet kinyitni, a Pleskben hiába keresitek :)
    • Let's Encrypt alapból benne van a Plesk-ben
    • a 400Mbit sávszél valóban annyi, Digi gigabites netről simán megvan.
    • Plesk sok nyelven beszél, magyarul is.
    • Havonta terhelik a bankkártyát, de előtte figyelmeztetnek korrektül.

    OS: Debian Buster

    i-MSCP: GIT 1.5.3-maintenance branch

    Edited once, last by Kika ().

  • Szia magyar barátom!


    Nem tudom, hogy teljesen értettem-e az állításodat, mert a magyar nem az én anyanyelvem, de ha az ionos.co.uk-ról írsz, Lengyelországban a home.pl márkanév alatt jelenik meg, és határozottan nem szolgáltató, hogy mi ajánlani Lengyelországban (bár valóban az egyik legnagyobb tárhely- és VPS-szolgáltató) - főleg annak a ténynek köszönhető, hogy a professzionális megoldások sajnos nehezebbek technikai támogatást szerezni egy komolyabb probléma esetén.


    Nem tudom, hogy néz ki az ionos.co.uk esetében, soha nem volt kedvem használni, de a lengyel piacon sokan használják a webh.pl-t, amely egyszeri telepítéshez kínálja a DirectAdmin szolgáltatást. díja körülbelül 75 USD. Alternatív megoldásként kereskedelmi licencet is rendelhetnek az orosz ispmanager panelhez, ami szintén jó megoldás, és a megvásárolt szerver üzemkész és csak működik. A webh.pl hátránya azonban az, hogy a támogatás csak szövegesen működik panelbeküldéseken keresztül, miközben a válaszokat gyorsan és konkrétan adják meg a témában. A támogatást lengyel és angol nyelven nyújtják.


    Általánosságban azonban azt javaslom, hogy keressen valamit a helyi piacon a helyi vállalkozók támogatására, ahelyett, hogy olyan globális vállalatokat támogatna, mint az ionos, de ez az esethez való hozzáállásától függ.


    Üdvözlet Lengyelországból

    Luke

  • Hello theqkash,


    I talked with the Hungarian Ionos and they sold the products of the Polish company, but I needed an english IP address for a project. I needed some simple solution that simply works and has an admin interface behind it, that's why I ordered my first VPS at ionos.co.uk. I have found that the english customer service is helpful, also available by phone, but they also help quickly in chat.


    If I hadn't needed engilsh IP address than I would have gone to an old partner, the hungarian Integrity Ltd., where the situation would have been even simpler. They are very flexible and available at any time. I really like working with them.


    For me, Ionos has made it easier to choose the admin interface because they offer Plesk by default, which customers liked as well and doesn’t seem like a bad choice from an operational standpoint either.

    Best regards,
    Kalman

    OS: Debian Buster

    i-MSCP: GIT 1.5.3-maintenance branch

  • Sziasztok. Én ajánlom a Contabo-t. 6 éve vagyok náluk és adnak egy snapshotot is igaz minden snapshot 1 hónapig él. De havonta csinálsz max 1-et magadnak az kb 5 másodperc. Azon kívül penge szolgáltató.


    https://contabo.com/en/


    Egy olcsó vps:

    from €4.99 / month

    €6.34 incl. 27% VAT

    No Setup Fee

    4 vCores, 8 GB RAM & 200 GB SSD for just€4.99

    • Full Virtualization
    • 100% Fast SSD Storage
    • Quick Provisioning

    4 vCPU Cores
    8 GB RAM
    200 GB SSD
    200 Mbit/s Port
    1 Snapshot
    32 TB Traffic (100 Mbit/s) Unlimited Incoming Traffic

  • Sziasztok,


    Én kipróbáltam már több céget is (VM / vagy aki úgy ismeri VPS / és Szerver oldalon) magyar és külföldi viszonyaltban.

    Nekem amik eddig beváltak:

    OVH

    JZT Kft (nagyon régóta futnak ott dolgaim, hibátlanul)

    Nethely

    Tarhely.eu