Sziasztok,
gondolom nem csak én vagyok az, akinek elege lett abból, hogy biztonsági résektől roskadozó szervereket üzemeltessen és már nem tudok hinni abban, hogy akár ezt a projektet, vagy akár egy új projekt keretében ezt tovább lehessen vinni.
Félreértés ne essék én hálás vagyok Laurentnek és azoknak a fejlesztőknek, akik az elmúlt években egy elég rugalmasan alakítható, alapvetően átgondolt eszközt adtak a kezünkbe, de azt is látnunk kell, hogy nekik is van életük, családjuk, munkájuk, jobb és rosszabb napjaik és ők is csak emberek.
Szétnéztem, hogy milyen ingyenes megoldások vannak és milyen fizetősek és végül feladtam az ingyenes vonalat, egyszerűen az összes projekt látszólag hasonló gondokkal küzd, ami azt gondolom, hogy érthető.
Tavaly kezdtem el tesztelgetni az ionos.co.uk szolgáltatását - ami nem keverendő a magyarral, akik a lengyel ionos termékét árulják - és nekem az elmúlt 5 hónap fényében azt kell mondanom, hogy határozottan bevállt a dolog. Áttértem a fizikai szerverekről a VPS-ekre, amelyeket üveggyöngyökért adnak és van rajtuk Plesk is ebben az árban, már amennyiben azt a telepítést válassza ki az ember. Az első szervert 5 hónapja indítottam, nagyon stabil, a terhelést jól osztják szét, nem szoktam olyan frusztráló dolgokkal szembesülni, hogy másik VPS lenyalná az erőforrásokat és hasonló itthon előforduló problémákkal, szóval határozottan csak ajánlani tudom mindenkinek ezt az irányt.
Amennyiben más is elindult valamilyen irányba és megosztaná velünk azt megköszönöm, hátha tanulunk valamit egymás tapasztalataiból.