Posts by jonci

  jó kérdés, jó lenne tudni, hogy épp mit csinált 70%-nál:) de ez több mindentől függhet, ahogy a hiba is, nem mindegy hogy php-ből melyik megoldást választottad (cgi, fpm, itk), vagy épp remote vagy local sql, melyik FTP server, stb-stb, azaz sok tényezős a dolog, érdemes lett volna újra elindítani debug módban, vagy meglesni az i-MSCP logot, hátha van benne valami.

  Én sem úgy értettem, hogy hemzseg a bugoktól, hanem, hogy a utolsó csiszolásokat végezhetik. A bugok megtalálásához fontos lenne, hogy minél többen teszteljék. Jelenleg sajnos nincs időm ilyen téren hozzájárulni, de talán majd a közeljövőben.


  A kiadás feltétele, hogy a Plugin-ek kompatibilisek legyenek az 1.3.x-val, jelenleg még 2 plugin van hátra:
  Plugin status for 1.3.0

  Mind a kettő friss rendszer. A Debianban többszörösen tesztelt csomagok vannak, az Ubuntu meg a Debian testing és developer ágából táplálkozik, de ettől függetlenül én nem mondanám instabillnak. Igen csak nagy terheltségű weboldalakat is futnak nálam VPS-ben minden gond nélkül, így Debian és Ubuntu közötti választást két dolog befolyásolja:

  • hitvallás
   divat az Ubuntut szidni amióta felkapták, a Debian-t meg a lassú kiadási ciklusai miatt, de ez igazából attól függ, hol mire milyen feltételekkel szeretné használni az ember a rendszert
  • frissítésí
   a Debiannál kiszámíthatatlan a frissítés, Ubuntunál minden év április és október havában jön ki úgy rendszer, de persze szerveren érdemes LTS verziókt használni, azok meg két évente jönnek fixen, így könnyen lehet tervezni akár üzleti szinten is, de napi szinten is lekövetik a biztonsági és egyéb frissítéseket

  A 16.04 LTS verzió, így én azt javasolnám ráadásul az PHP 7.0-val jön, így elmondhatot hogy friss PHP van hozzá, a PHPSwitcher pluginnel pedig tudsz adni régebbi PHP-kat olyan oldalaknak, amelyek még nem supportálják.


  Az 1.3.x még nincs kiadva stable-ba, de ettől függetlenül megérhető felrakni, beállítani, szerintem már nincsenek benne nagy bugok.

  sok-sok éven keresztül debian-oztam, de megúntam, hogy brutál lassan jöttek a verziók és mire kijött el, már rég elavult volt, ezért váltottam ubuntu-ra, így Ubuntu 10.04-nél váltottam


  én 1.1.11 verziót használom ubuntu 12.04 alatt, de ha kijön az 1.3, akkor megcsinálom a dist-ugrade-t 16.04-re (14.04-en kerestül) és az i-MSCP-t 1.3-ra.


  16.04-ben PHP7 van, amit még nem támogat az 1.2.17, így a 16.04-hez meg kell várni a 1.3-at

  Thanks, but the plugin has bug, not the panel. However a live system upgrading is not easy because during the upgrade process the websites, email addresses and others are unreachable.


  But no problem, I found the bug :)


  /var/www/imscp/gui/plugins/InstantSSH/frontend/client/ssh_keys.php: row 487-494

  Code
  1. if (!$sshPermissions['ssh_permission_auth_options']) {
  2. $tpl->assign(
  3. array(
  4. 'TR_RESET_BUTTON_LABEL' => tr('Reset'),
  5. 'SSH_AUTH_OPTIONS_BLOCK' => '',
  6. 'SSH_KEY_SAVE_BUTTON_BLOCK' => ''
  7. )
  8. );
  9. } else {


  The 492th row ('SSH_KEY_SAVE_BUTTON_BLOCK' => '') causes the problem.

  Hi @Nuxwin,


  If the 'Can Edit Auth Options' is not enabled, the 'Save' button can not be seen on the user page (Profile / SSH keys)


  i-MSCP: 1.1.11
  InstantSSH: 1.0.1