Posts by Delta04

    Salut!


    In ultima vreme ma tot trezesc cu serverul listat in CBL. Dupa ce a facut cateva sapaturi, am aflat ca chiar daca fiecare domeniu are MX-ul si IP-ul lui, email-urile se trimit tot de pe adresa IP default.
    Povestea mai pe larg ar fi, serverul are sa zicem 3 adrese IP publice, pe care sa le notam IP1, IP2, IP3. Fiecare IP are alocat un domeniu. IP1 este si adresa de administrare default a imscp-ului. Daca domeniul de pe IP2 face vre-o prostie, aparent serverul de mail in ciuda faptului ca mai.domeniu.tld alocat IP2 este si MX, mail-ul este trimis de pe adresa defaul a serverului IP1 si astfel toate domeniile sunt listate in blacklist.


    Atasez o parte dintr-un header de email trimis de pe server:
    ....
    Received: from server4.domeniu.tld (server4.domeniu.tld. [IP1-DEFAULT])
    by mx.google.com with ESMTP id g10si14964610pay.56.2013.01.21.11.18.23;
    Mon, 21 Jan 2013 11:18:24 -0800 (PST)
    Received-SPF: pass (google.com: domain of [email protected] designates IP1-DEFAULT as permitted sender) client-ip=IP1-DEFAULT;
    Authentication-Results: mx.google.com;
    spf=pass (google.com: domain of [email protected] designates IP1-DEFAULT as permitted sender) smtp.mail=[email protected]
    ....


    Nu se poate cumva face ca fiecare domeniu sa trimita mail-urile de pe MX/IP-ul dedicat?


    Multumesc!

    I have just discover a bug that is creating some problems with certain mail servers. Imscp 1.0.3.0 is generating the SPF entry wrong, to be more precises there is a "v" letter that it should not be there....
    ex: "v=spf1 ipv4:192.168.0.1/16 -all"
    the correct entry should be,
    ex: "v=spf1 ip4:192.168.0.1/16 -all"


    I see that the spf entry is generated via /etc/imscp/parts/dn_e.tpl with the variable {TXT_DMN_IP_TYPE}. My question is, how can I fix the problem and how to regenerate all DNS (bind) zones with the right spf. :)


    Thanks for the help!

    Sunt pe cale sa realizez un upgrade hardware si software, motiv pentru care apelez la intelepciunea si experienta celor de pe acest forum.
    In final, sper eu sa iasa si un tutorial in limba engleza pentru a fi de folos experientele dobandite la nivel international, asa cum este frumos.


    Serverul actual: Datele problemei ar fi un server functional ce are ca sistem de operare end of life-ul Debian Lenny pe 32 bit cu Kernel bigmem-smp (unul din motivele upgrade-ului) plus ispCP 1.0.7 OMEGA build: 0101124,
    Codename: Priamos.
    O parte din modificarile aduse pe parcurs le-am mentionat ca sugestii intr-un post alaturat in rest nu am adus schimbari majore.


    Serverul nou: Noul server va functiona cu Debian Squeeze pe 64 bit si evident ultima versiune de ImSCP.


    Ce trebuie facut. Portarea tuturor conturilor de web hosting, pentru,


    - WebMail (RoundCube si SquirrelMail), personalizarile utilizatorilor.
    - AwStats, datele acumulate in statisticile AwStats
    - Userii si parolele si resursele alocate pentru fiecare cont de administrare din ispCP
    - Adresele de mail, parolele, email-urile in sine
    - Bazele de date, Userii si parolele bazelor de date
    - Fisierele site-urilor.
    ...(daca-mi mai aduc aminte, voi completa pe viitor).


    O buna parte din aceste date stiu ca sunt stocate in baza de date a ispCP-ului deci teoretic banuiesc ca nu aici este problema.
    IspCP-ul isi creaza useri fizici pentru fiecare cont in parte, domeniu sau subdomeniu. Pentru web directorul este /var/www/virtual/ iar pentru mail /var/mail/virtual .
    Mentinerea permisiunilor pe fisiere o pot face transferand sub forma de arhive dar cum pot porta userii de sistem generati pe Lenny-Ispcp astfel incat Squeeze-Imscp sa-i accepte.
    Daca mut /etc/passwd-ul de pe Lenny, va functiona pe Squeeze?
    Orice sugestie este binevenita! :huh:

    Inainte de a da de ISPcp (tnx to Energymedia), foloseam pe server un postfix care avea si functia de quota per casuta de email, valorile quota erau tinute in MySQL, lucru care mi-a placut enorm.
    Tutorialul pe care l-am urmat este, Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (Debian Etch).
    Mergea de minune! :D


    PS: Eu pe IspCp am scos Prostgrey-ul, bloca o groaza de email-uri valide provenite de pe servere configurate prost. Dupa cum spunea si un amic ce-si tine domeniile la noi, "mai bine sa-mi vina spam decat sa nu-mi ajunga mail-urile de care am nevoie..."

    Mi-am mai adus aminte de un detaliu care stiu ca nu este implementat in ispCP, mai exact limitarea numarului de mail-uri ce pot fi trimise de pe un cont (exemplu: x nr de mail-uri pe ora).

    Un alt protocol in locul HTTP/HTTPS, interesant. Dupa noua tendinta cu HTML5 aparent si http/https-ul este in curs de modificare (cel putin dupa ideile celor de la Google :D ).
    Ca tot veni vorba de schimbari si de Firefox, sunt curios cand se va implementa HTML5 in acest browser. Google Chrome si HTML5 sunt de mult prieteni. ;)