szerver distro és verzió

  • Sziasztok. Érdekelne, hogy ki milyen szerver distrot ajánlana ennek a panelnak.


    Természetesen nem vagyok kezdő és számos rendszerrel teszteltem az I-MSCP panelt. Hibákat is tapasztaltam bizonyos verzióknál, például ubuntu server 14.02 LTS nél nem működik a PDO és kizárja a külső FTP csatlakozást bár az utóbbi szerintem inkább egy tűzfalas probléma miatt volt, valószínűleg nem volt nyitva a port hiába DMZ-ben volt az ip valami blokkolhatta a bejövő kapcsolatot. Szóval vissza térve a kérdésre ki milyen szervert használ és miért? melyik vált be? gondolok ezalatt az ubuntu és debian szerverekre. Illetve melyik panel verzió fut bugmentesen stabilan?


    A válaszokat előre köszönöm! Üdv! :thumbsup:


    Tisztelt Nuxwin től a következő infot kaptam:


    - 1.3.0 branch stabilabb min az 1.2.17
    - ajánlott Ubuntu 16 Xenial vagy Debian Jessie (kipróbáljuk)

    Edited 2 times, last by sektor ().

  • sok-sok éven keresztül debian-oztam, de megúntam, hogy brutál lassan jöttek a verziók és mire kijött el, már rég elavult volt, ezért váltottam ubuntu-ra, így Ubuntu 10.04-nél váltottam


    én 1.1.11 verziót használom ubuntu 12.04 alatt, de ha kijön az 1.3, akkor megcsinálom a dist-ugrade-t 16.04-re (14.04-en kerestül) és az i-MSCP-t 1.3-ra.


    16.04-ben PHP7 van, amit még nem támogat az 1.2.17, így a 16.04-hez meg kell várni a 1.3-at

  • Nuxwin nekem ezekben a percekben azt írta hogy használjak:


    Debian Jessie or Ubuntu Xenial (16.04)
    i-MSCP: 1.3.x branch


    megéri? :O

  • Mind a kettő friss rendszer. A Debianban többszörösen tesztelt csomagok vannak, az Ubuntu meg a Debian testing és developer ágából táplálkozik, de ettől függetlenül én nem mondanám instabillnak. Igen csak nagy terheltségű weboldalakat is futnak nálam VPS-ben minden gond nélkül, így Debian és Ubuntu közötti választást két dolog befolyásolja:

    • hitvallás
      divat az Ubuntut szidni amióta felkapták, a Debian-t meg a lassú kiadási ciklusai miatt, de ez igazából attól függ, hol mire milyen feltételekkel szeretné használni az ember a rendszert
    • frissítésí
      a Debiannál kiszámíthatatlan a frissítés, Ubuntunál minden év április és október havában jön ki úgy rendszer, de persze szerveren érdemes LTS verziókt használni, azok meg két évente jönnek fixen, így könnyen lehet tervezni akár üzleti szinten is, de napi szinten is lekövetik a biztonsági és egyéb frissítéseket

    A 16.04 LTS verzió, így én azt javasolnám ráadásul az PHP 7.0-val jön, így elmondhatot hogy friss PHP van hozzá, a PHPSwitcher pluginnel pedig tudsz adni régebbi PHP-kat olyan oldalaknak, amelyek még nem supportálják.


    Az 1.3.x még nincs kiadva stable-ba, de ettől függetlenül megérhető felrakni, beállítani, szerintem már nincsenek benne nagy bugok.

  • Köszi a véleményt. Nuxwin a buggal kapcsolatban azt írta hogy nincs benne bug egyáltalán és teljesen stabil. Gondolom kisebb változtatások vannak hátra azért nem tették még ki stable verzióba.

  • Én sem úgy értettem, hogy hemzseg a bugoktól, hanem, hogy a utolsó csiszolásokat végezhetik. A bugok megtalálásához fontos lenne, hogy minél többen teszteljék. Jelenleg sajnos nincs időm ilyen téren hozzájárulni, de talán majd a közeljövőben.


    A kiadás feltétele, hogy a Plugin-ek kompatibilisek legyenek az 1.3.x-val, jelenleg még 2 plugin van hátra:
    Plugin status for 1.3.0

  • Szia Jonci! A panel telepítés megakad 70% on és nem megy tovább... édekes dolog minden rendben van nem áll le csak kiakad és csak dolgozik a semmin. a rendszer és a panel a fent beszéltek alapján. Szerinted mi lehet a baj?


    Közben leváltottam ubuntu 14 re és imscp 1.2.9 re.
    Ezzel semmi baj simán fut minden problémamentesen. Kíváncsi lennék azért mi volt a baj a másik összeállítással.
    Tovább tesztelem Virtualboxban. Igaz csak később valamikor, de amint lesz eredmény postolom nektek. Köszönöm a helpet.

    Edited once, last by sektor ().

  • jó kérdés, jó lenne tudni, hogy épp mit csinált 70%-nál:) de ez több mindentől függhet, ahogy a hiba is, nem mindegy hogy php-ből melyik megoldást választottad (cgi, fpm, itk), vagy épp remote vagy local sql, melyik FTP server, stb-stb, azaz sok tényezős a dolog, érdemes lett volna újra elindítani debug módban, vagy meglesni az i-MSCP logot, hátha van benne valami.

  • Mivel az idő szorít egy project miatt és kell a panel nem volt erre lehetőség most.


    a kérdésekre a válaszok:


    - 70% nál mysql-server configurálás volt
    - local sql (5.7)
    - apache-php fpm
    - ftp (proftpd)
    - dovecot