Posts by TheCry

    tracer

    Try to run this

    Code
    1. /var/www/imscp/gui/plugins/LetsEncrypt/bin/certbot-auto

    This will upgrade the certbot itself and the Plugin Let's Encrypt is running again


    Old version

    Code
    1. /usr/local/sbin/certbot --version
    2. certbot 0.26.1


    New version

    Code
    1. /usr/local/sbin/certbot --version
    2. certbot 1.0.0


    After the update i'd created a new cert and everything works fine

    Moin...

    Diese Anleitung: https://www.man42.net/blog/201…-migrate-a-debian-server/

    habe ich schon öfters genutzt. Auch von Hardware auf virtuelle Instanz zu migrieren.


    Ich habe beide Server mit einer Ubuntu LIVE CD gebootet.

    Du musst am Ende nur die IP in der Datenbank anpassen und den Installer von i-MSCP noch einmal drüber laufen lassen.


    Aber das geht nur wenn beide Server die gleiche Distri haben.


    Gruß

    Sascha


    PS: aktiere den root Access, dann brauchst DU nicht mit sudo arbeiten

    Mhhh.. Now i understand where i have to place a file if i want to check wheter the folder is open.

    Code
    1. var/www/imscp/gui/plugins/LetsEncrypt/acme/.well-known/acme-challenge/

    If i add there a file i will see the file with the browser. But Let's Encrypt does not renew the cert


    I'd checked now the log of let's encrypt and found this here at the end of the log



    Maye this problem: LetsEncrypt PlugIn: python2 deprecation warning

    Hi Laurent,

    i have an urgent problem on every server where i'd updated the phpswitcher to 5.0.5.

    On every server Let's Encrypt 3.5.0 is running too.


    Now the first cert upgrade had failed

    HTML
    1. Failed authorization procedure. my-domain.tld (http-01): urn:ietf:params:acme:error:unauthorized :: The client lacks sufficient authorization :: Invalid response from http://my-domain.tld/.well-known/acme-challenge/xClGDXgN7miGD7hafNVtaUjmjSgs7nsX-9Ijt35yTKI [2a01:4f8:c010:41db::1]: "<html>\r\n<head><title>404 Not Found</title></head>\r\n<body bgcolor=\"white\">\r\n<center><h1>404 Not Found</h1></center>\r\n<hr><center>" at /var/www/imscp/gui/plugins/LetsEncrypt/backend/LetsEncrypt.pm line 832.


    I'd tested to open a file under the folder

    Code
    1. .well-known/acme-challenge/

    But i got an 404 too. The webspace is empty and no htaccess which can protect this folder.


    I'd tried this test on some other server with different domains and everytime the same.


    If i change the folder to ".well-known/acmechallenge" i can reach the file without an error.


    Do you have an idea to fix this problem?


    Regards

    Sascha