Posts by needforszpit

  írd át a nevet az imscp sql táblájában és annyí...igaz több helyen kell de megoldható...bár ezzel sok probléma keletkezik mert a /var/www/virtual/domainneve mappanevet nem lehet átírni és emiatt gond lesz(vagy a mappát is átnevezed)(de ettől még a konfig templatek nem íródnak át így megint error lesz)...tehát ahogy fentebb is írják a törlés és létrehozás célravezetőbb lehet...mégha a backupok export importja gond is

  egyszerübb ha az egész /var mappát mondjuk rar-ba tömöríted cronnal, majd azt a vps-ről egyszerűen curl-al ftp-vel azonosítás után áthúzod.
  De ez az áthuzogatás nagyon nagy adatforgalommal jár tehát sokkal értelmesebb lenne a szerverhez általában biztosított backup tárhelyre menteni.
  Ez két okból is hasznosabb... Egyik hogy a sebesség lényegesen nagyobb mivel általában 100Mb vagy 1Gb sebesség van, a másik, hogy a backup ftp kizárólag a szerver ipcíméről elérhető, így tökéletesen biztonságos.

  A littlebit "hard" solution for this but its work...
  Do a cronjob @ ewery 5 minute: cp -r /var/cache/munin/www/ /var/www/virtual/YOURDOMAIN/munin/htdocs/


  After the first cron run, munin available @ YOURDOMAIN/www
  Secure munin with i-mscp folder protection!

  igen lecseréli, tehát elötte érdemes egy mentést készíteni az apache és fpm beállításokról.
  Igazából ezen már túl vagyok, azóta fpm-ngix(cache) kombinációval használom a gépet így lényegesen gyorsabb a kiszolgálás