De ce nu?

 • Mail quota pentru imscp este implementata pentru combinatia postfix + dovecot. Planuri sunt si pentru postfix + mysql astfel incat sa poata fi implementata si acolo quota.
  Si iarasi in plan este un editor dns care sa permita modificarea tuturor inregistrarilor dns :) Asta e un pic mai urgent si am inceput sa lucrez ceva pentru el, dar sunt atat de multe lucruri incepute ca nu pot spune cand o sa fie si implementate (data exacta) :D

 • au fost schimbate multe (engine-ul de exemplu a fost complet rescris) dar orice truc din ispcp poate fi implementat :). Daca gasesti ceva ce poate fi imbunatatit doar sa spui si le adaug in trunk :D

 • Foarte tare! Sper ca a fost rescris in bine. ;) Apropo, o implementare de Posgresql pe langa Mysql se are in plan? Inca nu este foarte cerut intradevar dar de cand MySQL este powered by Oracle, nu se stie niciodata ..
  Erau niste artificii in ispcp dar destul de incomplete si nu mi-au placut deloc...

 • Sincer, imi pare rau de decesul proiectului "tata" ISPCP, sau... poate ca asa e mai bine, daca nu se mai putea poate mai bine cu ceva proaspat. Mai ales ca aud ca I-MSCP are o droaie de "features" in plus, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Deocamdata nu am apucat sa testez sa vedem cum se comporta, promit s-o fac cu prima ocazie cand va fi ceva timp de teste, ca sistem pe care sa punem un linux e disponibil oricand. Am vazut insa niste screenshot-uri si mi se pare super, mai ales faza cu acele setari ale PHP-ului modificabile din el. Eu ma chinuiam sa le caut, sa le modific, per domain, din ini si era munca de "seek and destroy" cam neplacuta pentru un ochelarist :)
  Subscriu la ideile lui Delta, tocmai ma gandeam eu sa zic de PostgreSQL ca nu se stie cand e nevoie de el. Asta ar fi, intr-adevar, un feature excelent. Cat priveste mail quota, si aia, intr-adevar, ar fi util de setat. Cred ca astea ar fi "most wanted" la ora actuala in plus, fiindca din cat inteleg, cam tot ce era in ISPCP e si aici, plus multe "jucarii" in plus.


  Oricum, succes la dezvoltare, speram sa ramana free si sa apara cat mai repede un final sa putem sa-l testam la "production". Pana atrunci, tragem un beta, tragem un git si cat pentru teste & bugs report e perfect...

 • Inca doua imi venira in minte. Problema la proftpd cu fisierele ce au punct in fata. Stiu motivul pentru care s-a aplicat setarea de a ascunde .htgroup si .htpasswd, dar afecteaza developerii pentru ca ascunde si fisierele .htaccess atat de folosite in zilele noastre.
  Si n-ar fi rau sa fie implementat default squirrelmail si roundcube ca webmail. ;)

  Edited once, last by Delta04 ().

 • La treaba cu FTP-ul, scuza-ma Delta, dar in majoritatea clientilor ftp pe care ii folosesc exista "show hiddeen files". deci nu mi se pare ceva deranjant ca le ascunde ProFTPd. Cred ca i se poate spune "nu le mai ascunde" dar... parca e mai frumos cand cautam .htaccess-urile si nu le vedem ca nu am dat sa ne arate fisierele ascunse. Doar o parere.

 • Mi-am mai adus aminte de un bug in ispcp, chiar si ultima versiune.
  Problema subnetului (subnet mask) pentru interfetele virtuale ridicate de catre ispcp, mai exact ca utilizatorul nu putea sa declare manual subnetul.
  Pentru a adapta la nevoile de aici a trebuit sa modific in fisiere prin adaugarea liniei de subnet la ridicarea interfetelor.


  Later edit: Ar mai fi un detaliu ce ar putea fi inclus in pachetul i-mscp. Apache-ul ispcp-ului nu era protejat pentru Slow Loris, am aflat acest detaliu in urma unui atac dos care mi-a dat multa bataie de cap. Solutia a fost instalarea modului de apache mod_antiloris.


  PS: Sper ca nu va floodez cu bug-uri. :P

  Edited once, last by Delta04 ().


 • Mi-am mai adus aminte de un bug in ispcp, chiar si ultima versiune.
  Problema subnetului (subnet mask) pentru interfetele virtuale ridicate de catre ispcp, mai exact ca utilizatorul nu putea sa declare manual subnetul.
  Pentru a adapta la nevoile de aici a trebuit sa modific in fisiere prin adaugarea liniei de subnet la ridicarea interfetelor.

  Inca e 255.255.255.0 definit in sursa. Laurent a promis ca se ocupa de aceasta parte ramane de vazut cand :).
  Cat despre mod_loris atat timp cat nu este inca in repo debian este mai greu de implementat, dar ramane de vazut o solutie pentru. Te rog sa deschizi un ticket la http://trac.i-mscp.net pentru a nu uita de el :)
  Postgres o sa fie implementat pentru utilizatori (pe langa baza de date mysql). Partea de scripting ramane bazata pe mysql cu mentiunea ca mariadb este 100% compatibila cu mysql si este 100% free :)
  La roundcube se lucreaza (Sascha / TheCry).
  Cat despre floodat cu buguri chiar va rog :P
  Si salutari lui Energymedia (cumva cu ani in urma as.ro?)

  Edited once, last by oldev01 ().