Posts by Nagilum

    Leider muss ich auch meinen Abschied von I-MSCP verkünden. Lange hatte ich den Schritt hinausgezögert, aber die momentane Situation lässt für mich leider keine andere Entscheidung zu. Selbst wenn jetzt eine zeitnah neue Version von I-MSCP rauskommen würde, es ist in der heutigen Zeit mit täglichen Meldungen über Software-Sicherheitslücken und den daraus resultierenden Angriffen ein absolutes No-Go geworden, solch eine wichtige Software nur von einer Person entwickeln zu lassen.


    Eine zeitnahe Behebung von Angriffszielen auf Grund von evtl. gefundenen Sicherheitslücken ist damit nicht mehr gegeben und dieses Risiko möchte ich mich in Zukunft einfach nicht weiter aussetzen. Nichtsdestotrotz möchte ich Nuxwin und allen anderen Forumsteilnehmern hier nochmal herzlich danken, die sich hier eingebracht haben, um Probleme und deren Lösungen aufzuzeigen.


    Ich war mehr der stille Mitleser, habe aber hier eigentlich immer eine Lösung gefunden, wenn es im Getriebe von I-MSCP mal stotterte oder ein größerer Versionssprung Probleme bereitete.

    Gruß
    Nagilum


    Thank you for the hot fix. It helped me very well to calm down and to enjoy my weekend as planed! :-)


    /Nagilum

    I had the same issue with proftpd, could not start this service after a new clean install of a debian server following this HowTo. Stopping and starting of proftpd did not help. However a "force-start" did help and I can now use ftp connections.


    cu
    Nagilum

    Problem solved. However, I don´t know exactly why... Just a simple reboot 8|


    My steps:
    1) Update/upgrade of all debian packages
    2) Start of i-mscp setup
    3) Error occurred
    4) Research via Google (one hint of a possible solution was to try a server reboot)
    5) Reboot
    6) Again start of i-mscp setup - everything works fine



    Have a nice weekend!

    Good Morning,


    I just did try to upgrade to version 1.4.1 (from latest 1.3.x) and have some error messages during upgrading (see file attachment). And maybe the output below gives you a hint what is going wrong (seems something with IPv6 issue). I alread did search in google and i-mscp forum but I´m a little bit afraid of doing some things that I really don´t understand fully and maybe it is getting more worse than right now...


    My Server runs on Debian 8.7 Jessie


    ===


    [email protected] /usr/local/src/imscp-1.4.1/engine/PerlLib # systemctl status imscp_traffic.service
    ● imscp_traffic.service - i-MSCP traffic logger
    Loaded: loaded (/etc/systemd/system/imscp_traffic.service; enabled)
    Active: failed (Result: exit-code) since Fri 2017-03-31 08:41:51 CEST; 4min 17s ago
    Process: 3193 ExecStop=/usr/bin/perl /var/www/imscp/engine/tools/imscp-net-traffic-logger stop (code=exited, status=0/SUCCESS)
    Process: 3208 ExecStart=/usr/bin/perl /var/www/imscp/engine/tools/imscp-net-traffic-logger start (code=exited, status=3)
    Main PID: 3208 (code=exited, status=3)



    Mar 31 08:41:51 srv systemd[1]: Starting i-MSCP traffic logger...
    Mar 31 08:41:51 srv perl[3208]: [ERROR] main::start: modprobe: ERROR: could not insert 'ip6_tables': Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
    Mar 31 08:41:51 srv perl[3208]: ip6tables v1.4.21: can't initialize ip6tables table `filter': Table does not exist (do you need to insmod?)
    Mar 31 08:41:51 srv perl[3208]: Perhaps ip6tables or your kernel needs to be upgraded.
    Mar 31 08:41:51 srv systemd[1]: imscp_traffic.service: main process exited, code=exited, status=3/NOTIMPLEMENTED
    Mar 31 08:41:51 srv systemd[1]: Failed to start i-MSCP traffic logger.
    Mar 31 08:41:51 srv systemd[1]: Unit imscp_traffic.service entered failed state.


    ===


    Regards, Sven

    Files

    • screenshot.jpg

      (113.35 kB, downloaded 16 times, last: )