Az i-MSCP mennyire eszik több erőforrást, mint egy LAMP?

 • Nem tudom, hogy ha mondjuk felrakom LAMP helyett, akkor hány Mhz-cel és hány MB memóriával lesz nagyobb a terhelés. 2 Ghz processzor, 512 MB memória, 20 GB SSD lemez van a VPS-ben.
  Mert nagyon csábítónak tűnik a használata, de drága mulatság is lehet. Meg amit lehet, nekem a szerveren optimalizálnom kell, debbugertől kezdve jó pár dolgot szeretnék használni.

 • LAMP = Linux + Apache + Mysql + PHP
  i-MSCP = internet Multi Server Control Panel


  Azaz egyik alma, másik krumpli, azaz nem összehasonlítható.
  Az i-MSCP egy LAMP környezetre ül rá és helyetted configolja a szolgáltatásokat, hogy ne neked kelljen kézzel.

 • Hogy tovább vigyem az összehasonlítást :) Egy Nginx serverhez viszonyítva milyen sebesség különbségek tapasztalhatók? Pl: érdemes lehet-e inkább egy Nginx servert használni I-mscp helyett, vagy akkora sebesség különbségek nem tapasztalhatóak?
  Itt mondjuk inkább arra szeretnék választ kapni, hogy egy bonyolultabb telepítési eljárás kifizetődőbb-e, mint csak hip-hop feltelepíteni egy I-MSCP-t?
  Természetesen tudom, hogy mindegyik rendszer más, de abban viszont hasonlóak, hogy mindegyiken ugyan azokat a feladatokat lehet megoldani, azaz a végeredmény ugyan az....


  KALMI

 • Az Nginx-et nem lehet összehasonlítani a i-MSCP-vel. Nagyban lesarkítva az i-MSCP egy frontend a háttérben futó programok beállításához. Azaz az Nginx-et az Apache-csivel lehetne összehasonlítani, pontosabban az Nginx+PHP-t az Apache2+PHP-val, mivel a php.ini tartalmán is sok múlik.


  Ha mindent a végletekig szeretnél csiszolni, akkor ajánlatos lehet kihagni az i-MSCP-t és kézzel beállítani mindent, de akkor elvész a könnyű adminisztrálás. Mindehez te kellesz, hogy kézzel configolj.

 • Ha csak 1-2 oldalt szeretnél üzemeltetni felejtsd el az imscp-t...
  Gyengébb szerver esetén a napi mentéskor legyalázza a vasat alaposan...főleg ha sok fájlból álló folyamatosan változó tartalommal rendelkezik.
  Hogy mennyít zabál az imscp?...önmagában alapba keveset.
  A gyári apache configja mellesleg egy ramaty, mindenféleképp javasolt átkonfigolni mert különben csak lesheted a lassú lapbetöltéseket sőt néha az egyáltalán be nem töltődő lapokat.
  Nekem olyan 12 oldal fut a szerveren és ez már alaposan ledarálta a gyári apachet.
  Egy kis kép arról mit eszik így a szerver, persze ssd raid0-ban a memóriák természetesen ECC-k

 • Hello ;


  @needforszpit


  Of course, if you need only host few web page, i-MSCP is not for you.i-MSCP. Anyway, your are free to propose any optimization for the Apache config.

  badge.php?id=1239063037&bid=2518&key=1747635596&format=png&z=547451206

 • hi @needforszpit ,


  Quote

  A gyári apache configja mellesleg egy ramaty, mindenféleképp javasolt átkonfigolni mert különben csak lesheted a lassú lapbetöltéseket sőt néha az egyáltalán be nem töltődő lapokat.


  És milyen beállításokat javasolsz az eredeti helyett?

 • Így van de kis látogatottságú oldalnak minek külön szerver?
  Nem kényelmesebb és olcsóbb is egy bármilyen hosztingnál bérelt tárhely?
  Egyik oldalam egy ilyenen fut 3000ft/3 év áron:D