Az i-MSCP mennyire eszik több erőforrást, mint egy LAMP?

  • Nem tudom, hogy ha mondjuk felrakom LAMP helyett, akkor hány Mhz-cel és hány MB memóriával lesz nagyobb a terhelés. 2 Ghz processzor, 512 MB memória, 20 GB SSD lemez van a VPS-ben.
    Mert nagyon csábítónak tűnik a használata, de drága mulatság is lehet. Meg amit lehet, nekem a szerveren optimalizálnom kell, debbugertől kezdve jó pár dolgot szeretnék használni.

  • LAMP = Linux + Apache + Mysql + PHP
    i-MSCP = internet Multi Server Control Panel


    Azaz egyik alma, másik krumpli, azaz nem összehasonlítható.
    Az i-MSCP egy LAMP környezetre ül rá és helyetted configolja a szolgáltatásokat, hogy ne neked kelljen kézzel.

  • Hogy tovább vigyem az összehasonlítást :) Egy Nginx serverhez viszonyítva milyen sebesség különbségek tapasztalhatók? Pl: érdemes lehet-e inkább egy Nginx servert használni I-mscp helyett, vagy akkora sebesség különbségek nem tapasztalhatóak?
    Itt mondjuk inkább arra szeretnék választ kapni, hogy egy bonyolultabb telepítési eljárás kifizetődőbb-e, mint csak hip-hop feltelepíteni egy I-MSCP-t?
    Természetesen tudom, hogy mindegyik rendszer más, de abban viszont hasonlóak, hogy mindegyiken ugyan azokat a feladatokat lehet megoldani, azaz a végeredmény ugyan az....


    KALMI

  • Az Nginx-et nem lehet összehasonlítani a i-MSCP-vel. Nagyban lesarkítva az i-MSCP egy frontend a háttérben futó programok beállításához. Azaz az Nginx-et az Apache-csivel lehetne összehasonlítani, pontosabban az Nginx+PHP-t az Apache2+PHP-val, mivel a php.ini tartalmán is sok múlik.


    Ha mindent a végletekig szeretnél csiszolni, akkor ajánlatos lehet kihagni az i-MSCP-t és kézzel beállítani mindent, de akkor elvész a könnyű adminisztrálás. Mindehez te kellesz, hogy kézzel configolj.

  • Ha csak 1-2 oldalt szeretnél üzemeltetni felejtsd el az imscp-t...
    Gyengébb szerver esetén a napi mentéskor legyalázza a vasat alaposan...főleg ha sok fájlból álló folyamatosan változó tartalommal rendelkezik.
    Hogy mennyít zabál az imscp?...önmagában alapba keveset.
    A gyári apache configja mellesleg egy ramaty, mindenféleképp javasolt átkonfigolni mert különben csak lesheted a lassú lapbetöltéseket sőt néha az egyáltalán be nem töltődő lapokat.
    Nekem olyan 12 oldal fut a szerveren és ez már alaposan ledarálta a gyári apachet.
    Egy kis kép arról mit eszik így a szerver, persze ssd raid0-ban a memóriák természetesen ECC-k

  • Hello ;


    @needforszpit


    Of course, if you need only host few web page, i-MSCP is not for you.i-MSCP. Anyway, your are free to propose any optimization for the Apache config.

    badge.php?id=1239063037&bid=2518&key=1747635596&format=png&z=547451206

  • hi @needforszpit ,


    Quote

    A gyári apache configja mellesleg egy ramaty, mindenféleképp javasolt átkonfigolni mert különben csak lesheted a lassú lapbetöltéseket sőt néha az egyáltalán be nem töltődő lapokat.


    És milyen beállításokat javasolsz az eredeti helyett?

  • Így van de kis látogatottságú oldalnak minek külön szerver?
    Nem kényelmesebb és olcsóbb is egy bármilyen hosztingnál bérelt tárhely?
    Egyik oldalam egy ilyenen fut 3000ft/3 év áron:D